Tampereen Ratikka on lajinsa ensimmäinen – mitä muita lajinsa ensimmäisiä Tampereelta löytyy?

Tampereen Ratikka on lajinsa ensimmäinen – mitä muita lajinsa ensimmäisiä Tampereelta löytyy?

Tampereen Ratikan markkinointikonsepti lajinsa ensimmäinen saa innoituksensa lintujen ja raitiovaunujen bongauksesta. Markkinointikonsepti tulee näkymään monipuolisesti Ratikan markkinoinnissa. Ratikalle toivotaankin Tampereella lentävää lähtöä. Ratikan saapuminen on jatkumoa Tampereen historiassa, sillä monet muutkin lajit ovat tehneet ensilentonsa juuri Tampereella.

Lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikan haudonta on jo käynnissä Kajaanissa Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalla. Kuoriutuminen vaatii huoltajilta kuitenkin vielä työtä, joka auttaa lajinsa ensimmäistä sen valmistautumisessa muuttoon Tampereelle, omaan pesäänsä.

Tampereen Ratikka on lähisukua Helsingissä esiintyvälle vanhemmalle lajille, mutta Tampereella kuoriutuva lajityyppi on kuitenkin täysin uusi ja ainutlaatuinen. Lisäksi tämä älykäs laji tulee toimimaan tulevaisuudessa alustana, jolla kehittäjät voivat kokeilla uusia raitiovaunuratkaisuja. Siitä hyötyvät siis myös lajitoveritkin.

Tampereella on kehitetty lukuisia lajinsa ensimmäisiä

Tampereen Ratikka ei ole ensimmäinen uusi laji, joka on pyrähtänyt lentoon juuri Tampereelta. Kaupungista lähetettiin maailmalle mm. lajinsa ensimmäinen NMT-puhelu ja Tampereella syttyi myös Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo. Lisäksi tamperelainen paikallisherkku, mustamakkara, oli sekin ensimmäinen lajissaan. Nyt Tampere jatkaa tätä perinnettä tuomalla ensi vuonna jälleen täysin uuden lajin kaupungin kaduille.

– Tampereen Ratikasta on puhuttu jo yli 100 vuotta, ja ensi vuonna tuo lajinsa ensimmäinen on täällä. Tampereen Ratikka vie Tamperetta tulevaisuuteen ja innostaa hyppäämään kyytiin.Tämä nykyaikainen ja ympäristöystävällinen joukkoliikenneväline on jälleen erinomainen esimerkki tamperelaisten rohkeudesta ja edelläkävijyydestä. Ratikka on kehitetty yhdessä tamperelaisten kanssa ja siksi meillä on aihetta olla ylpeitä tästä lajinsa ensimmäisestä, Tampereen Raitiotie Oy:n viestinnän asiantuntija Sari Mäkelä kertoo.

Mitä muita lajinsa ensimmäisiä Tampereella esiintyy? Ennen kuin kaupungilla voi bongata lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikan, voivat kaikki tamperelaiset osallistua lajinsa ensimmäisten etsimiseen. Tampereen Raitiotie Oy haastaa kaupunkilaisia kertomaan sosiaalisessa mediassa kuvin, videoin ja tarinoin, mitä muita lajinsa ensimmäisiä Tampereelta löytyy ja liittämään niihin aihetunnisteen #lajinsaensimmäinen. Päivitykset nostetaan ratikka-aika.fi/lajinsa-ensimmainen -sivustolle ja lennokkaimpien lajinsa ensimmäisten kesken arvotaan kolme Ratikka-aiheista tuotepalkintoa. Arvonta suoritetaan 29.2.2020 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Jakaakseni oman lajinsa ensimmäisen, toimi näin:

  1. Jaa kuvasi, videosi ja tarinasi Instagramissa ja/tai Twitterissä aihetunnisteella #lajinsaensimmäinen
  2. Tägää Tampereen Ratikka postaukseesi (IG: tampereen_ratikka, twitter: TampereRatikka)
  3. Varmistathan, että profiilisi on Instagramissä ja/tai Twitterissä julkinen ja sinuun voi olla yhteydessä yksityisviestitse kanavasi kautta?
  4. Kiva, kun osallistut!

Lisätietoja:

Sari Mäkelä
Viestinnän asiantuntija
Tampereen Raitiotie Oy
+358 40 800 4202
sari.makela@tampereenraitiotie.fi