Tervetuloa tutustumaan Ratikan varikkoon!

Tampereen Ratikan varikon avoimia ovia vietetään lauantaina 1. lokakuuta klo 12-16 Hervannassa, osoitteessa Hervannantie 27.

Tapahtumasta

Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua Ratikoiden säilytys- ja huoltohalliin ja niiden toimintoihin, liikennöinnin toimintaan, raitiotien kunnossapitoon liittyviin koneisiin sekä tietenkin raitiovaunuun. Pääset myös jututtamaan Ratikan tekijöitä ja kuulemaan Ratikan tulevaisuuden suunnitelmista. Perheen pienimmille on myös tarjolla iloista aktiviteettia.

Tapahtumaan kannattaa pukeutua sään mukaan, sillä esittelypisteitä on myös ulkotiloissa.

Kulku tapahtumaan

Tapahtuman ajan käynti varikolle tapahtuu osoitteessa Hervannantie 27. Varikon alueella ei ole pysäköintimahdollisuutta. Tapahtumaan suositellaankin saapumaan julkisilla kulkuvälineillä. Nyssen reittiopas auttaa löytämään parhaan reitin perille. Mm. linja 19 kulkee varikolle (pysäkin nimi: Ratikkavarikko). Tapahtumaan voi saapua myös kaupunkipyörällä, sillä Nysse mahdollistaa tapahtuman ajalle kaupunkipyöräaseman Hervannantielle.

Omalla autolla saapuville on varattu tapahtuman ajaksi rajoitetusti pysäköintipaikkoja Hermian alueelle. Maksuttomat pysäköintialueet on merkitty alapuolella olevalle kartalle ja niillä on pysäköinninohjaus. Pysäköintipaikkoja on seuraavilla alueilla:

  • Modulight Oy: noin 20-30 pysäköintipaikkaa
  • Hermia 5 ja 6: vieraspysäköinti, noin 20 paikkaa
  • Yliopisto: noin 90 pysäköintipaikkaa

Tampereen Ratikka ottaa tapahtuman ajaksi poikkeuksellisesti käyttöön myös Hermian pysäkin, jolta pääsee Ratikan kyydissä varikkoalueelle ja takaisin Hermian pysäkille. Ratikka liikennöi varikon ja Hermian pysäkin välillä non-stop tapahtuman ajan. Kyyditys on maksuton.

Pysäköintialueet Tampereen Ratikan varikon avoimet ovet -tapahtuman aikana.

Tampereen Raitiotie Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

Ajankohtaista

Tampereen Ratikan varikko

Tutustu Tampereen Ratikan varikkoon

Tervetuloa tutustumaan Tampereen raitiotievarikkoon! Varikko on Tampereen Ratikoiden puhdistus-, huolto- ja levähdyspaikka sekä kuljettajien tukikohta. Varikolla on myös toimisto- ja neuvottelutiloja sekä sähkönsyöttöasema.

Tampereen Ratikan varikko