Hämeenkadun ylityspaikoille asennetaan katuun kiinnitettäviä huomiotarroja – Ylityspaikalla jalankulkijalla on väistämisvelvollisuus

Hämeenkadun ylityspaikoille asennetaan katuun kiinnitettäviä huomiotarroja – Ylityspaikalla jalankulkijalla on väistämisvelvollisuus

Tampereen keskusta-alueen ylityspaikoille asennetaan kesän ajaksi huomiotarroja, joilla halutaan auttaa jalankulkijoita havainnoimaan ylityspaikat paremmin sekä muistutetaan väistämisvelvollisuudesta. Ylityspaikoilla jalankulkijan ja pyöräilijän tulee väistää raitiovaunua, busseja, takseja sekä jakeluliikennettä. Tarroja testataan aluksi Hämeenkadulla, Tuomiokirkonkadun kohdalla olevalla ylityspaikalla.

Ratikka ja Hämeenkadun ylityspaikka
Kuva: Tampereen Raitiotie Oy, Emmiina Lindfors

Testitarroista saatujen kokemusten perusteella tarran ulkoasu ja sijoittelu viimeistellään.

– Tavoitteenamme on asentaa huomiotarrat kaikkiin Hämeenkadun ylityskohtiin kesäkuun alkupuolella. Myös Hatanpään valtatielle Otavalankadun jatkoksi tulevalle ylityspaikalle asennetaan huomiotarrat, kun katutyöt alueella valmistuvat ja ylityspaikka otetaan käyttöön, Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman projektisuunnittelija Henna Puisto selventää.

Huomiotarroja käytetään ainakin kesän ajan. Tarroitus kuuluu osaksi Tampereen Ratikan liikenneturvallisuusviestintää, josta vastaavat Tampereen kaupunki ja Tampereen Raitiotie Oy yhteistyössä Nyssen ja Raitiotieallianssin kanssa.

Huomiotarra Hämeenakadun ylityspaikasta
Kuva: Tampereen Raitiotie Oy, Emmiina Lindfors

Uudistuneella Hämeenkadulla on ylityspaikkoja ja suojateitä

Hämeenkatu on uudistunut raitiotien rakentamisen myötä. Ajorata on kaventunut ja kadun voi ylittää muualtakin kuin suojatieltä. Ylityspaikoilla reunakivet on madallettu kadun ylityksen helpottamiseksi ja katukiveys on punertavaa nupukiveä. Ylityspaikkoja on Hämeenkadulla yhteensä yhdeksän, esimerkiksi Hämeensillan molemmilta puolilta sekä Keskustorin ja Sokoksen kohdilta.

Liikennevalo-ohjattuja suojateitä on kohtuullisin etäisyyksin, jotta kaikilla käyttäjäryhmillä on mahdollisuus turvalliseen kadun ylitykseen. Valo-ohjattuja suojateitä on Rautatienkadun, Pellavatehtaankadun, Näsinlinnankadun, Aleksis Kiven kadun ja Hämeenpuiston kohdilla. Myös Aleksanterinkadun risteykseen on tulossa valo-ohjattu suojatie kesäkuun aikana.

Tutustu Tampereen Ratikan liikenneturvallisuusmateriaaliin osoitteessa www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus

Lisätietoja:

Henna Puisto
Projektisuunnittelija
Tampereen kaupunki, raitiotien kehitysohjelma
puh. 040 513 9397
henna.puisto@tampere.fi

Lue myös:

Liikkuminen uudella Hämeenkadulla sujuu yhteispelillä >

Tampereelle valmistuu paras mahdollinen Hämeenkatu >