Tampereen Ratikan kolmastoista vaunu saapuu torstaina – Vaunut keräävät matkustajilta kehuja

Tampereen Ratikan kolmastoista vaunu saapuu torstaina – Vaunut keräävät matkustajilta kehuja

Tampereelle saapuu kolmastoista raitiovaunu torstai-iltana 27. toukokuuta. Ihmiset ovat päässeet tutustumaan raitiovaunuihin ja Tampereen Ratikalla matkustamiseen toukokuun alkupuolelta lähtien, kun koeliikenne aloitettiin. Raitiovaunut ovat keränneet matkustajilta valtavasti kehuja.
Tampereen Ratikan kuljetus varikolla
Tampereelle saadaan kolmastoista Ratikka 27. toukokuuta 2021. Kuvassa Tampereelle tuodaan toista raitiovaunua. Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Raitiotie Oy
Kolmastoista Ratikka saadaan Tampereelle torstaina ja sen purku raiteelle tehdään perjantaina. Vaunu tullaan näkemään liikenteessä ensi viikosta lähtien.

– Raitiovaunujen käyttöönotto on sujunut oikein sujuvasti ja niin on alkanut myös Tampereen Ratikan koeliikenne. Olemme valtavan iloisia koeliikenteen matkustajilta saamastamme positiivisesta palautteesta. Ihmiset todella nauttivat Ratikalla matkustamisesta ja ovat innoissaan päästessään kyytiin. He ovat kehuneet Ratikan olevan mm. hieno, avara, helppokäyttöinen ja juuri niin esteetön kuin oli tarkoituskin, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kiittelee.

Tampereen Ratikka on osa Nyssen tuoteperhettä. Näin ollen Ratikassa kuljetaan Nyssen lipputuotteilla, ja Nysse vastaa Ratikan matkustajainformaatiosta sekä asiakaspalvelusta. Matkustajia palvellaan ”yhden luukun” -periaatteella Nyssen palvelukanavien kautta. Niihin toivotaan palautetta myös koeliikenteestä.

– Koeliikenne on Ratikan käyttöönoton kannalta hyvin tärkeä vaihe, sillä sen aikana viimeistellään palvelukokemus ja testataan liikennöinnin suunnitelmat. Palautteen saaminen on kaikille meille Ratikan toimijoille todella kullanarvoista, joten kannustan jokaista matkustajaa olemaan rohkeasti yhteydessä Nysseen, Sirviö jatkaa.

Koska Ratikka ja raitiotien kunnossapitokalusto ovat pysyvä osa Tampereen liikennettä, jokaisen kannattaa kerrata myös Ratikkakaupungin liikennesäännöt osoitteessa www.tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus. Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa 9. elokuuta. Lisätietoja: Toimitusjohtaja Pekka Sirviö Tampereen Raitiotie Oy puh. 040 334 5798 pekka.sirvio@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikka siirtyy maanantaina avoimeen koeliikenteeseen – Kyytiin pääsee jatkossa ilman ennakkoilmoittautumista
Tampere saa oman taideratikan ­­– suunnittelukilpailu ja yhteistyökumppanien haku alkaa