Raitiotieallianssi tiedottaa: Kalevan raitiotietyöt loppusuoralla

Raitiotieallianssi tiedottaa: Kalevan raitiotietyöt loppusuoralla

Raitiotien rakentaminen Kalevassa etenee suunnitellusti kohti valmista kaikilla työalueilla. Syys-lokakuussa saadaan valmiiksi pääosa töistä.

Rieväkadulla päällysrakenne- ja pysäkkityöt valmiiksi syksyn aikana

Kalevassa Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymäalueella on rakennettu raitiotien päällysrakennetta eli kiintoraidelaattaa ja kiskoja. Syyskuun aikana alueella tehdään vielä reunakivitöitä ja asennetaan Hakametsän raitiopysäkin betonikiviä. Syyskuun lopulla ja lokakuun alkupuolella tehdään rata-alueen asfaltointia sekä asfaltoidaan jalkakäytäväaluetta myös alueen liikkeiden, mm. Keittiömaailman edustalla.

Teiskontiellä lopullisia liikennejärjestelyjä käyttöön

Teiskontiellä raitiotien Hippospysäkin kohdalle palautetaan liittymän puoleinen suojatie lopulliselle paikalleen viikon perjantaina 13.9. Samalla Teiskontieltä Hervannan suuntaan vievän rampin liikenne palautetaan takaisin entiselle paikalleen.

Teiskontiellä on käynnissä nurmiradan multaustyöt. Syyskuun aikana aloitetaan nurmiradan kylvöt ja myöhemmin syksyllä katupuiden istutukset Teiskontien varrelle.  Teiskontien ja Ilmarinkadun risteysalueen liikennejärjestelyt palautetaan ennalleen lokakuun aikana. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä.

Tekunkadulla jatketaan vielä syksyllä Kekkosentien ylittävän sillan reunoilla päällysrakennetöitä. Nurmirataa Tekunkadun osuuksille kylvetään loppusyksyllä tai ensi keväänä.

Sammonkadulla vihertöitä ennen valmistumista

Sammonkadun raitiopysäkkien työt ovat lähes valmiit, ja kadulla on käynnissä nurmiradan kylvötyöt. Puiden istutus Sammonkadulle jatkuu syyskuun lopussa. Sammonkadun ja Teiskontien lisäksi nurmirataa tulee Kalevaan Tekunkadulle ja Hervantaan Hermiankadulle, yhteensä noin 2,2 kilometriä.

Taysin ja Vieritien alueella työt etenevät suunnitellusti

Taysin raitiopysäkkityöt ja Taysin etupihan ratatyöt valmistuivat kesällä. Raitiotien sepeliratatyöt ovat käynnissä Vieritien alueella ja Kaupin kampuksen pysäkin työt ovat loppusuoralla. Alueella tehdään asfaltointeja syys-lokakuussa ja lisäksi palautetaan käyttöön Vieritien ylittäviä suojateitä.

Kuvat: Wille Nyyssönen/Raitiotieallianssi

Lisätietoja:

raitiotieallianssi.fi

Palautteet:
Palvelupiste Frenckell
palvelupiste.frenckell@tampere.fi
puh. 03 5656 4400
käyntiosoite: Frenckellinaukio 2 B