Maketti-näyttely esittelee helmikuussa Tampereen Ratikan mallikappaleen ensimmäistä kertaa kaupunkilaisille

Maketti-näyttely esittelee helmikuussa Tampereen Ratikan mallikappaleen ensimmäistä kertaa kaupunkilaisille – Tampere-talossa esiteltävä maketti kutsuu kokemaan ratikka-ajan jo nyt

Tampereen Ratikan mallikappale, maketti, esitellään Tampere-talon Sorsapuistosalissa 21.-26.2.2019. Näyttely on avoinna yleisölle päivittäin kello 14-19 ilman pääsymaksua. Kaupunkilaiset voivat tutustua raitiovaunun ominaisuuksiin ja Tampereeseen ratikka-aikana. 

Maketti-tapahtuma tuo Tampere-talon Sorsapuistosaliin näyttelyn, joka esittelee ratikan mallikappaletta. Niin kutsuttu tarkka maketti jäljittelee yksityiskohtaisesti oikeaa raitiovaunua. Vierailijat pääsevät näyttelyssä testaamaan miltä Tampere ratikka-aikana tuntuu ja miten kaupunki vaunusta käsin avautuu. Samalla kävijöille tarjoutuu mahdollisuus kokeilla raitiovaunuun suunniteltuja istuimia, kaiteiden asettelua sekä muita raitiovaunun matkustajalle tutuksi tulevia toiminnallisuuksia. Näitä ominaisuuksia on kehitetty yhdessä eri kuntalaisryhmien kanssa erityisesti tamperelaiseen käyttöön sopivaksi.

– Ratikasta tulee jokaisen tamperelaisen ikioma kulkupeli. Toivottavasti mahdollisimman moni kokeilee, millaista on istua ratikan kyydissä ja antaa siitä palautetta. Maketissa voi kokeilla, onko vaunu esteetön ja helppo kulkea. Haluamme tehdä ratikasta sujuvan liikennemuodon, joka palvelee jokaista kulkijaa, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Ratikan matkustusmukavuutta on suunniteltu yhdessä kuntalaisten kanssa

Ratikka tulee olemaan Tampereen kaupunkikuvassa eniten näkyvä joukkoliikenneväline 2020-luvulla. Käyttöönotolla pyritään saamaan joukkoliikenteessä matkustamiseen uudenlaista helppoutta ja mukavuutta. Raitiotie on myös paikallisesti päästötön, joten se vastaa hyvin Tampereen vuoden 2030 hiilineutraaliustavoitteeseen. Valmistuminen ja käyttöönotto tukevat Hämeenkadun ja koko ydinkeskustan kaupunkikuvan, kulttuurin, kaupallisen vetovoiman ja yleisen viihtyisyyden kehittymistä.

– Tämä tarkka maketti jäljittelee yksityiskohtaisesti oikeaa raitiovaunua. Näyttelyssä haluamme erityisesti esitellä ratkaisuja, joilla lisäämme arjen matkustamisen helppoutta. Näyttelyn tarkemmasta sisällöstä kerromme myöhemmin, kertoo Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö.

Vuosi sitten maalis–huhtikuussa 2018 järjestetyissä katselmuksissa kuntalaisryhmät tutustuivat raitiovaunun tiloihin ja ratkaisuihin täysikokoisen puumallin avulla Transtech Oy:n Oulun toimipisteessä. Kaikkiaan kuusi ryhmää arvioi raitiovaunua yleisen käytettävyyden, esteettömyyden sekä lastenvaunujen ja polkupyörän kanssa liikkumisen näkökulmista. Katselmusryhmät oli koottu yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Saatujen palautteiden perusteella suunnittelutyötä jatkettiin nyt Tampere-talolla esteltäväksi tarkaksi maketiksi.

Facebook @TampereenRatikka
Instagram @TampereenRatikka
Twitter @TampereRatikka

Lisätietoja:

Tampereen Raitiotie Oy
toimitusjohtaja Pekka Sirviö
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio (at) tampereenraitiotie.fi