Tervetuloa maketti-näyttelyyn Tampere-talon Sorsapuistosaliin 21.-26.2.2019

Tervetuloa maketti-näyttelyyn Tampere-talon Sorsapuistosaliin 21.-26.2.2019


Tampereen Ratikan mallikappale, maketti, esitellään Tampere-talon Sorsapuistosalissa 21.-26.2.2019. Näyttely on avoinna yleisölle torstaina ja perjantaina kello 14-18 ja lauantaista tiistaihin kello 10-19 ilman pääsymaksua. Näyttelyssä pääset tutustumaan raitiovaunun ominaisuuksiin ja koet Tampereen ratikka-aikana.

Maketti-tapahtuma tuo Tampere-talon Sorsapuistosaliin näyttelyn, joka esittelee ratikan mallikappaletta. Niin kutsuttu tarkka maketti jäljittelee yksityiskohtaisesti oikeaa raitiovaunua. Näyttelyssä pääset testaamaan miltä Tampere ratikka-aikana tuntuu ja miten kaupunki vaunusta käsin avautuu. Samalla sinulle tarjoutuu mahdollisuus kokeilla raitiovaunuun suunniteltuja istuimia, kaiteiden asettelua sekä muita raitiovaunun matkustajalle tutuksi tulevia toiminnallisuuksia. Näitä ominaisuuksia on kehitetty yhdessä eri kuntalaisryhmien kanssa erityisesti tamperelaiseen käyttöön sopivaksi.

Lisätietoja maketti-näyttelyn ohjelmasta ja tarkemmasta sisällöstä kerromme vielä ennen näyttelyn avautumista.

Ratikka tulee olemaan Tampereen kaupunkikuvassa eniten näkyvä joukkoliikenneväline 2020-luvulla. Käyttöönotolla pyritään saamaan joukkoliikenteessä matkustamiseen uudenlaista helppoutta ja mukavuutta. Raitiotie on myös paikallisesti päästötön, joten se vastaa hyvin Tampereen vuoden 2030 hiilineutraaliustavoitteeseen. Valmistuminen ja käyttöönotto tukevat Hämeenkadun ja koko ydinkeskustan kaupunkikuvan, kulttuurin, kaupallisen vetovoiman ja yleisen viihtyisyyden kehittymistä.

Seuraa tapahtumaa Facebookissa: https://www.facebook.com/events/310353126490994/