Nyssen tutkimus: Asiakkaat tyytyväisiä Tampereen Ratikan palveluun – Ratikkalinjat suositelluimpia

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse seuraa säännöllisesti asiakkaidensa tyytyväisyyttä joukkoliikenteeseen. Nysse tiedotti tänään (10.2.2023) joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimuksen tuloksista. Niiden mukaan vuonna 2022 yleisarvosana Nysse-alueen ratikkalinjoille oli 4,2, bussilinjoille 4,0 ja bussiliityntälinjoille 4,0. 

Tampereen Ratikka Ratinassa
Ratikkalinja 1 (Tays – Sorin aukio) on Nysse-linjojen suositelluin. Kuva: Wille Nyyssönen/Tampereen Raitiotie Oy

Nyssen asiakastyytyväisyystutkimuksella seurataan myös Nyssen palveluiden suositteluhalukkuutta. Vastausten perusteella lasketaan NPS-indeksiluku (Net Promoter Score). Kyselyn mukaan vuonna 2022 suositelluimmat Nysse-linjat ovat ratikkalinja 1 (NPS 61) ja ratikkalinja 3 (NPS 51). Niiden jälkeen suositelluimpia linjoja ovat bussilinja 2 Rauhaniemeen (NPS 43), liityntälinja 18 (NPS 42) sekä bussilinja 31 Partolaan ja Ranta-Tampellaan (NPS 40). Nyssen asiakaspalvelupisteen suositteluhalukkuus oli viime vuodelta peräti yli 62. Tulosta voidaan pitää erinomaisena, kun NPS on 40 tai suurempi.

Tutkimuksen mukaan tyytyväisimmät ratikkamatkustajat olivat alle 25-vuotiaat, ja bussimatkustajista yli 74-vuotiaat. Asteikolla 1-5 ratikkaliikenteessä parhaimman arvosanan matkustajat antoivat kuljettajille, turvallisuudelle ja pysäkkien kunnolle (4,7). Heikoimman arvosanan Ratikan käyttäjät antoivat istumapaikkojen riittävyydelle (4,2). 

Nyssen asiakastyytyväisyystutkimus toteutetaan kuukausittain. Yhteensä vastaajia on joka kuukausi noin 1600. Vastaukset kerätään ratikoihin ja busseihin jalkautuen. Vuonna 2022 Nysse keräsi busseista yhteensä 15 395 ja ratikoista 3 958 vastausta.  Vastaukset kerätään eri kellonaikoina ja vaihtelevissa kuormitustilanteissa. Nyssen kumppanina asiakaskokemustiedon keräämisessä on Roidu Oy.

Kansainvälisessä Best-tutkimuksessa hyviä tuloksia

Nysse osallistuu vuosittain myös kansainväliseen Best-kyselytutkimukseen, jossa vertaillaan eurooppalaisten kaupunkiseutujen asukkaiden tyytyväisyyttä oman alueensa joukkoliikenteeseen. Best-tutkimuksessa (Benchmarking in European Service of Public Transport) Nyssen suositteluhalukkuus oli vuonna 2022 kaikista tutkimukseen osallistuneista Euroopan kaupungeista paras.

Tutustu tarkemmin Nyssen asiakastyytyväisyyteen osoitteessa https://www.nysse.fi/ajankohtaista/uutiset/asiakkaat-tyytyvaisia-nyssen-palveluun-nysse-parjaa-hyvin-myos-kansainvalisessa-vertailussa.html

Lue myös: