Ratikan taiteen uudet taiteilijavalinnat julkaistu – Jaakko Himasen ja Anna-Lea Kopperin taidetta Pyynikintorille ja Sepänkadun ylikulkusillalle

Ratikan taiteen uudet taiteilijavalinnat julkaistu – Jaakko Himasen ja Anna-Lea Kopperin taidetta Pyynikintorille ja Sepänkadun ylikulkusillalle

Viime vuoden lopulla järjestetyn avoimen portfoliohaun taiteilijavalinnat on tehty. Yhteensä 97 hakijasta uusiksi Ratikan taiteen taiteilijoiksi on valittu tamperelainen kuvanveistäjä Jaakko Himanen ja helsinkiläinen kuvataiteilija Anna-Lea Kopperi.

Pyynikintorin taiteilijavalinnassa kärkikolmikkoon ylsi Kaisu Koivisto, Pekka Kauhanen ja Jaakko Himanen. Raitiotien taiteen työvaliokunnan ja teosta rahoittavan Majaojasäätiön edustajien muodostaman valitsijaryhmän haastatteluissa taiteilijat pääsivät kertomaan omasta taiteestaan ja ajatuksistaan Pyynikintorin pysäkin taiteen suhteen. Jaakko Himanen nousi valitsijaryhmän valinnaksi kokonaisvaltaisimmalla näkemyksellä ja positiivisella otteella.

– Jaakko Himasen tavoite toteuttaa koko pysäkkikatoksen haltuun ottava taideteos nosti hänet valintaraadin suosikiksi, kertoo Taina Myllyharju Tampereen taidemuseosta.

Sepänkadun ylikulkusillan taiteilijaksi valittu Anna-Lea Kopperi tunnetaan yhteisö- ja ympäristötaideteoksista sekä julkista veistoksistaan. Ympäristön ja inhimillisen tilan suhteita tutkiva Kopperi on ollut mukana Venetsian Biennaalissa vuonna 2015 teoksellaan Isle of Dreams.

Sepänkadun ylikulkusillan suojakaiteeseen yhdistyvästä taiteesta tilataan luonnos osana raitiotien toisen osan Pyynikintori-Lentävänniemi suunnittelua. Teoksen toteutus on vielä ehdollinen rakentamispäätökselle, joka on tavoitteena viedä kaupunginvaltuustoon loppuvuodesta 2020.

Pyynikintorin pysäkin taiteilijaksi haki yhteensä 55 ja Sepänkadun sillan taiteilijaksi 42 taiteilijaa.

Taiteilijat Jaakko Himanen ja Anna-Lea Kopperi

Lisätiedot:

Ratikan taiteen verkkosivut >

Tampereen taidemuseo
Museonjohtaja
Taina Myllyharju
puh. 040 801 666
taina.myllyharju (at) tampere.fi

Tampereen kaupunki, Raitiotien kehitysohjelma
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puh. 040 180 7096
antti.haukka (at) tampere.fi