Tampereen Ratikan palvelutasosta 9.8.2021 alkaen päätettiin

Tampereen Ratikan palvelutasosta 9.8.2021 alkaen päätettiin

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on päättänyt raitiotien liikennöinnistä ja palvelutasosta 9.8.2021 alkaen. Päätöksen pohjalla on Tampereen seudun joukkoliikenteen yhdessä raitiotien liikennöitsijän, VR:n, kanssa tekemä suunnitelma talviaikataulukauden 2021-2022 raitioliikenteen palvelutarjonnasta.

Ihmisiä Tampereen Ratikan maketissa

Suunnitelma on tehty tarkastelemalla bussiliikenteen nykyisiä matkustajamääriä raitiolinjojen reiteillä. Näiden pohjalta linjalle 3 Hervantajärvi – Pyynikintori on suunniteltu laajemmat liikennöintiajat kuin linjalle 4 Kaupin kampus (TAYS) – Sorin aukio. Linjalla 3 liikennöidään 7,5 min vuorovälillä myös sunnuntaisin. Linjan 4 vuoroväli sunnuntaisin on 15 min. Muina viikonpäivinä molempien raitiolinjojen vuoroväli on 7,5 min. Varhain aamulla ja myöhään illalla liikennöidään harvemmalla vuorovälillä.

Hermiankadulle aloitetaan kaupallinen liikennöinti siinä vaiheessa, kun Hervannan ja keskustan välillä alkaa liikennöinti 5 minuutin välein ruuhka-aikojen matkustajamäärän kasvun vuoksi.

Tarkempi aikataulusuunnittelu tehdään myöhemmin, ja siinä huomioidaan linjan 4 työmatkaliikenteen tarpeet iltaisin ja pyhäaamuisin.

Uutinen Nyssen sivuilla >

Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Raitiotie Oy