Ratikan yövuoroja korvataan Hervannassa tilataksilla 19.-30.5.

Raitiotietä huolletaan Etelä-Hervannassa arkiöisin 19.-30.5.2024. Hervannan kampuksen ja Hervantajärven välinen Ratikkareitti suljetaan sunnuntain ja maanantain, maanantain ja tiistain, tiistain ja keskiviikon, keskiviikon ja torstain sekä torstain ja perjantain välisinä öinä kello 23 alkaen. Töiden aikana raitioliikenteen vuoroja korvataan tilatakseilla.

Ajojohtimien asennus yöllä

Tampereen raitiotiellä tehdään toukokuussa sähköradan muutostöitä Hervannassa Ruskon kehätien alikulun alueella. Töistä aiheutuu muutoksia Hervannan raitioliikenteeseen Hervantajärven ja Etelä-Hervannan pysäkkien välillä viikoilla 21 ja 22. Sähköratatöitä tehdään yöaikaan sunnuntaista torstaihin 19.5.–23.5. ja 26.–30.5. klo 23–04. Töiden aikana raitioliikenteen vuoroja korvataan tilatakseilla.

Alueella uusitaan kulunutta ajojohdinta ja tehdään uuden ajojohtimen säätötöitä. Työt toteutetaan takuutöinä Raitiotieallianssin toimesta.

Näin Ratikan palvelu korvataan

Hervannan kampuksen ja Hervantajärven välillä liikennöivä tilataksi mukailee linjan 3 reittiä ja aikatauluja. Nysse-tunnuksella merkitty taksi pysähtyy bussipysäkeillä, jotka löytyvät Ratikkapysäkkien lähituntumasta. Bussipysäkit on merkitty punaisilla ”Korvaava bussi” -kilvillä.

Hervannan kampus

Hervannan kampuksella korvaavat pysäkit ovat Ratikkapysäkin pohjoispäässä, Teräspolun kohdalla. Taksi korvaa Ratikan seuraavat Hervantajärvelle lähtevät vuorot:

  • sunnuntaisin kello 23.08, 23.16, 23.23, 23.46, 00.16 ja 00.46
  • maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 23.01, 23.08, 23.16, 23.23, 23.31, 23.46, 00.16, 00.46, 01.16 ja 01.46

Matka Etelä-Hervannan ja Hervantajärven pysäkeille kestää vain muutaman minuutin. Hervantajärveltä ja Etelä-Hervannasta saapuvasta taksista voi vaihtaa keskustan suuntaiseen Ratikkaan 3, joka lähtee Hervannan kampukselta normaalin aikataulun mukaisesti.

Korvaavat pysäkit sijaitsevat Hervannan kampuksella ratikkapysäkin pohjoispuolella.

Etelä-Hervanta

Etelä-Hervannassa korvaavat pysäkit löytyvät Ratikkapysäkkien pohjoispäästä. Taksi pysähtyy pysäkeillä ajoaikojensa puitteissa, matka Hervannan kampukselta ja Hervantajärveltä Etelä-Hervantaan kestää vain muutaman minuutin.

Korvaavat pysäkit sijaitsevat Etelä-Hervannassa ratikkapysäkin pohjoispuolella.

Hervantajärvi

Hervantajärven korvaava pysäkki sijaitsee Makkarajärvenkadulla Hyypiänpuiston reunalla. Taksi lähtee Etelä-Hervannan kautta Hervannan kampukselle seuraavasti:

  • sunnuntaisin kello 23.35
  • maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 23.35, 00.05 ja 00.35

Keskustan suuntaiseen Ratikkaan 3 voi vaihtaa Hervannan kampuksella. Ratikka liikennöi Hervannan ja keskustan välillä normaaleilla aikatauluillaan.

Hervantajärvellä korvaava pysäkki löytyy ratikkapysäkin pohjoispuolelta, Makkarajärvenkadulta.Lisätietoja raitiotien yötöistä saa Raitiotiealllianssin verkkosivuilta.

Lue myös: