Ratikan taiteen avoin portfoliohaku sana- ja sarjakuvataiteilijoille on nyt käynnistynyt – sähkökaappien taiteilijahaku avautuu myöhemmin syyskuussa

Ratikan taiteen avoin portfoliohaku sana- ja sarjakuvataiteilijoille on nyt käynnistynyt – sähkökaappien taiteilijahaku avautuu myöhemmin syyskuussa

Ratikan taiteen syksyn ensimmäiset taiteilijahaut ovat nyt käynnistyneet. Hippoksen pysäkille etsitään sarjakuvataiteen ja Uintikeskuksen pysäkille sanataiteen osaajaa tai työryhmää. Sähkökaappien taiteilijahaku käynnistyy syyskuun loppuun mennessä.

Tampereen Ratikan pysäkkikatoksen havainnekuva
Tampereen Ratikan pysäkkikatoksen havainnekuva. Kuva: JCDecaux Finland Oy / Idis Design Oy

Ratikan taide etsii jälleen uusia taiteilijoita luomaan laadukkaita taidekokonaisuuksia Tampereen raitiotiereitin varrelle. Kalevan kaupunginosassa sijaitsevien Hippoksen ja Uintikeskuksen pysäkkien hakuaika päättyy maanantaina 28.9.2020 klo 23.59. Päätökset taiteilijavalinnoista tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta.

Hippoksen avoimella portfoliohaulla etsitään taiteilijaa tai työryhmää, jolta tilataan sarjakuvakokonaisuus pysäkin roiskesuojiin. Toteutustapa voi olla joko puristelevyyn laminoitu painatus tai jyrsintä. Hippoksen pysäkki sijoittuu ympäristöön, jossa on oppilaitoksia ja tulevaisuudessa myös opiskelija-asumista.

Uintikeskuksen pysäkille haetaan avoimella portfoliohaulla sanataiteilijaa tai työryhmää. Teksti voi olla proosaa tai runomittaista. Valitulta sanataiteilijalta odotetaan erityisesti tekstin sisältöä, mutta työ voi sisältää myös toteutuksen visuaalisen suunnittelun taiteilijan näin halutessa.

Raitiotiehankkeen mukana Tampereen katukuvaan on pysäkkien ohella ilmestynyt myös suuri määrä sähkökaappeja, joista osa sijaitsee näkyvillä paikoilla. Ratikan taiteen taiteilijahaku sähkökaappien pintojen suunnitteluun käynnistyy myöhemmin syyskuussa, ja siitä tiedotetaan erikseen.

Edellä mainituissa hauissa ehdokkaiksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla.

Katso avoinna olevien taiteilijahakujen tarkemmat tiedot Ratikan taiteen sivuilta osoitteesta: tampereenratikka.fi/ratikantaide

Lisätiedot:

Heini Orell
Koordinaattori
Frei Zimmer Oy
puh. 044 971 5158
heini.orell@freizimmer.fi

Antti Haukka
Projektipäällikkö
Tampereen kaupunki, raitiotien kehitysohjelma
puh. 040 180 7096
antti.haukka@tampere.fi

Lue myös:

Kukkien ”salaisen elämän” jäljillä Tampereen Turtolassa – Ratikan taiteen toinen maamerkkiteos rakentaa mosaiikeista yllättäviä kohtaamisia

Ratikan taiteen ensimmäinen maamerkkiteos saa Kekkosentien sillan eloon