Tampereen Ratikan taidekartta kutsuu tutustumaan Ratikkataiteeseen

Tampereen Ratikan taidekartta kutsuu tutustumaan Ratikkataiteeseen

Tampereen kaupunkikuvaa raitiotien ympäristössä elävöittäviin taideteoksiin pääsee nyt tutustumaan netissä Ratikan taidekartan avulla. Raitiotien osan 1 Hervanta–keskusta–Tays taideohjelma valmistuu tämän vuoden aikana ja karttaa täydennetään myöhemmin myös tulevien raitiolinjojen taiteen osalta.

Ratikan taidetta Turtolan tukimuurissa
Turtolassa voi ihastella taitelija Jan Anderźenin lasimosaiikkitekniikalla toteutettua taideteosta.

Tampereen Ratikka on julkaissut sivuillaan Ratikan taidekartan, joka kokoaa yhteen Ratikan taideohjelman myötä jo toteutetut ja tänä vuonna valmistuvat taideteokset. Taidekartta tarjoaa tietoa teoksista, ja sen avulla kävijät näkevät teosten sijainnit Ratikkareitin varrella.

 – Taideteoksia on jo Ratikkareitin varrella valmiina ja valmistuu tänä vuonna paljon lisää, joten meillä oli tarve koota tietoa kaupunkilaisille ja vierailijoille helposti löydettävään muotoon. Nyt tieto kaikista Ratikan taiteen teoksista löytyy nopeasti ja selkeästi yhdestä paikasta, kertoo Tampereen kaupungin Raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka.

Jatkuvasti päivittyvää sisältöä monipuolisesta taidekokonaisuudesta

Ratikan taidekartta sisältää teoksen perustietojen lisäksi kuvia, videoita ja taiteilijahaastatteluja. Sisältöä päivitetään pitkin vuotta uusien teosten myötä.

– Kevään ja kesän aikana tulemme näkemään uusia teoksia muun muassa lukuisilla pysäkeillä sekä kymmenissä sähkökaapeissa, kun raitiotien osan 1 taidekokonaisuus valmistuu, Ratikan taiteen toteutuksen koordinoinnista vastaava Frei Zimmer Oy:n koordinaattori Heini Orell kertoo.

Kun taideteoksia tulee lisää tuleville ratikkareiteille, ne tuodaan jatkossa Ratikan taidekarttaan.

Tutustu Ratikan taidekarttaan  >

Lisätiedot:

Koordinaattori Heini Orell
Frei Zimmer Oy
puh. 044 971 5158
heini.orell@freizimmer.fi

Projektipäällikkö Antti Haukka
Tampereen kaupunki, Raitiotien kehitysohjelma
puh. 040 180 7096
antti.haukka@tampere.fi

Ratikan taide lyhyesti

Tampereen Ratikka tuo taiteen osaksi matkustuskokemusta. Ratikan taideohjelman päämääränä on luoda laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä parantava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että Ratikan toiminnan aikana. Tällä hetkellä 76 taiteilijaa on osallistunut 21 taideprojektiin. Ratikan taiteen kokonaisuudesta vastaa Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma. Toteutusta koordinoi Frei Zimmer Oy. Lisätietoja: www.tampereenratikka.fi/ratikantaide/

Lue myös:

Tarinastasi taidetta? – Ratikan taideohjelma ikuistaa tamperelaisten muistot sähkökaappeihin