Tarinastasi taidetta? – Ratikan taideohjelma ikuistaa tamperelaisten muistot sähkökaappeihin

Tarinastasi taidetta? – Ratikan taideohjelma ikuistaa tamperelaisten muistot sähkökaappeihin

Saitko ensisuudelmasi Tullin tiiliseinien varjossa? Kävelitkö Sammonkatua mummon kanssa uimahallista kotiin vielä kloorin tuoksu nenässäsi? Tai ehkä jäit häidesi jälkeen ihailemaan Aleksanterin kirkon kauniita kukkaistutuksia? Kerro meille muistosi Ratikkareitin varrelta, ehkä juuri se pääsee aiheeksi Ratikan taiteelle.

Tampereen kaduille on tullut Ratikan mukana lähes 200 sähkökaappia, jotka ovat näkyvä osa kaupunkikuvaa. Ratikan taideohjelma valitsi kymmenen taiteilijaa suunnittelemaan sähkökaappien pintoihin uniikkeja taideteoksia. Nyt taiteilijat ryhtyvät työhönsä ja tarvitsevat suunnittelun pohjaksi tarinoita ihan oikeilta alueiden asukkailta ja reitin kulkijoilta. Kaappien taideteosten toivotaan kytkeytyvän omaan ympäristöönsä, ja juuri sinä voit olla siinä avuksi.

Lähetä tarinasi osoitteeseen ratikan.tarinat@gmail.com. Jakamasi tarina luovutetaan taiteilijoille luettavaksi. Tarinat toimivat taiteilijoille inspiraatiomateriaalina ja heille suodaan vapaus tulkita ja kuvittaa lukemaansa oman visuaalisen kielensä kautta. Kaapeissa tarinat näkyvät nimettöminä.

Tarinat kerää Frei Zimmer Oy. Yhteystietojasi ei käytetä muihin tarkoituksiin, niitä ei luovuteta kolmansille osapuolille ja ne hävitetään, kun niitä ei tässä tarkoituksessa enää tarvita.

Lisätietoja:

Koordinaattori Laura Lehtinen
Frei Zimmer Oy
puh. 050 3793 555
laura.lehtinen (at) freizimmer.fi

Ratikan taide lyhyesti

Tampereen Ratikka tuo taiteen osaksi matkustuskokemusta. Ratikan taideohjelman päämääränä on luoda laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä parantava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että Ratikan toiminnan aikana. Tällä hetkellä 75 taitelijaa on osallistunut 21 taideprojektiin. Ratikan taideohjelman toteutuksen koordinoinnista vastaa Frei Zimmer Oy. Lisätietoja: https://www.tampereenratikka.fi/ratikantaide/

Lue myös:

Tampereen Ratikan sähkökaappien yliteippauksien taiteilijat on valittu

Ensimmäisessä ratikassa Pirkanmaa kuosissa, sanataidetta ikkunassa