Siirry sisältöön
Ratikkataide

Ratikan taide

Raitiotien taiteen yleissuunnitelman mukainen toteutustyö on käynnistynyt kesällä 2018. Tampereen Ratikan taiteen päämääränä on laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä parantava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että Ratikan toiminnan aikana. Työmaiden ja väliaikaisen taiteen kanssa samaan aikaan suunnitellaan pysyviä teoksia, jotka näkyvät Tampereen Ratikan ympäristössä viimeistään liikennöinnin käynnistyttyä. Taiteilijavalinnat eri taidekohteisiin tehdään pääsääntöisesti avoimien taiteilijahakujen kautta. Ratikan taiteen toteutuksen koordinoinnista vastaa Frei Zimmer Oy.

Tampereen Ratikan rakentaminen muuttaa kaupunkikuvaa ja myllertää tuttua ympäristöä pitkiäkin ajanjaksoja. Ensimmäisenä yleisölle näkyväksi tulee työmaa-aikainen taide, joka tekee arkea ympäröiviä laajoja työmaita inhimillisemmiksi ja esteettisesti miellyttävämmiksi.

Yhtä aikaa työmaiden ja väliaikaisen taiteen kanssa suunnitellaan myös pysyviä teoksia, jotka näkyvät Ratikan ympäristössä sen ollessa käytössä. Taiteilijahakuja näihin pysyviin teoksiin julkaistaan jokaisen vaiheen tullessa ajankohtaiseksi.

Raitiotien taiteen yleissuunnitelma

LISÄTIETOJA

Frei Zimmer oy
Heini Orell
koordinaattori
p. 044 971 5158
heini.orell@freizimmer.fi

Tampereen kaupunki, Raitiotien kehitysohjelma
Antti Haukka
projektipäällikkö
p. 040 180 7096
antti.haukka@tampere.fi


Avoimet taidehankkeet

Ratikan taide

Tampereen Ratikan kuosisuunnittelijaksi Laura Gröndahl

13.3.2019

Tampereen Ratikan kuosisuunnittelijaksi on valittu muotoilija (AMK) Laura Gröndahl. Kuosisuunnittelijan valinta tehtiin sekä juryn äänien

Taide valtaa työmaa-aitoja

31.1.2019

Taide valtaa työmaa-aitoja   Raitiotietyömaan suoja-aidat hallitsevat katunäkymiä isossa osassa keskustaa. Pikkuhiljaa työt etenevät ja

Taidetta raiteilla -julkisen taiteen seminaari/ ART ON TRACKS Seminar

30.1.2019

Taidetta raiteilla -julkisen taiteen seminaari/ ART ON TRACKS Seminar Aika/ Date: 21. 3. 2019 klo