Santalahden liikennöinnin aloitusta juhlitaan 6. elokuuta – Ratikkajuhla ja Puistofiesta yhdistävät voimansa Hämeenpuistossa

Tampereen Ratikka aloittaa liikennöinnin Santalahteen maanantaina 7.8. Liikennöinnin aloitusta juhlitaan sunnuntaina 6.8. klo 12-16 Hämeenpuistossa Puistofiestan yhteydessä. Santalahden Ratikkajuhla levittäytyy myös Santalahden päätepysäkin läheisyyteen sekä tapahtuman ajan liikennöiviin juhlaratikoihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Santalahden Ratikkajuhla 6. elokuuta 2023

Santalahden Ratikkajuhlan esityksiä voi seurata Hämeenpuiston tapahtumalavalla klo 12-13 välillä. Hämeenpuistossa Ratikkajuhlan avaa Tampereen kaupungin pormestarin Kalervo Kummola ja Tampereen Raitiotie Oy:n tervehdyksen tuo toimitusjohtaja Pekka Sirviö. Lavalla nähdään viihdekuoro Kipinät sekä nouseva artisti Nuppu Oinas, joka tekee tapahtumasta myös Instagram Live -lähetystä. Tapahtuma-alueella on klo 12-16 välisenä aikana mahdollista tutustua Tampereen Ratikan, Raitiotieallianssin ja Nyssen toimintaan sekä ottaa osaa yhteisöllisen taideteoksen luomiseen työpajassa. Nähtävillä on myös Ratikan kunnossapidon raidetyökone. Hämeenpuistossa Ratikkajuhlan juontaa Simo Frangen.

– Odotamme Ratikan liikennöinnin laajenemista Santalahteen iloisin mielin ja toivotamme kaupunkilaiset tervetulleiksi juhlimaan kanssamme. Sunnuntaina on mahdollista kokea ennakkoon Ratikka-matka Santalahteen ja samalla nauttia monipuolisesta juhlaohjelmasta, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo.


Santalahteen kulkeminen sujuu myös juhlaratikoilla. Tapahtuman ajan kaksi juhlaratikkaa kulkee Sorin aukiolta Santalahteen non-stop -periaatteella noin 15 minuutin vuorovälillä. Ensimmäinen Ratikka kohti Santalahtea lähtee Sorin aukion pysäkiltä klo 12.15 ja ensimmäinen Ratikka Santalahdesta keskustaan lähtee klo 12.30. Viimeinen juhlaratikka kohti Santalahtea lähtee noin klo 15.30 Sorin aukiolta. Santalahdesta viimeinen juhlaratikka kohti keskusta lähtee noin 16.00. Juhlaratikoiden kyytiin pääsee juhlan ajan maksutta. Linjoilla 1 ja 3 on käytössä normaalit Nyssen maksamisen käytännöt.

– Juhlaratikat tunnistaa linjakilpien tekstistä ”Ratikkajuhla”. Vaunut myös puetaan sisältä juhla-asuun. Vaunuissa nähdään yllätysesityksiä viihdekuoro Kipinöiltä sekä kokeilevia ääniteoksia esittävältä Suhina Kollektiivilta, Tampereen Raitiotie Oy:n viestintäsuunnittelija Henna Puisto vinkkaa.


Santalahdessa päätepysäkin läheisyydessä on mahdollista lyödä itselleen Santalahden Ratikkajuhlan juhlakolikko. Tapahtuman aikana pääset osallistumaan Ratikka-suunnistukseen. Suunnistusrastit on sijoitettu Santalahden päätepysäkin ja Hämeenpuiston välille. Radan voi suorittaa lähtemällä liikkeelle joko Santalahdesta tai Hämeenpuistosta. Suunnistuskarttoja ja ohjeita saa Tampereen Ratikan esittelypisteeltä. Palauttamalla kartan esittelypisteelle osallistuu 50 euron arvoisen Nysse-lahjakortin arvontaan. Lahjakortteja arvotaan 3 kappaletta ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Ratikan taide on mukana Santalahden Ratikkajuhlassa Hämeenpuistossa


Ratikkajuhlassa järjestetään yhteisöllinen taidetyöpaja. Työpajassa tapahtuman vierailijat voivat osallistua Lentävänniemen päätepysäkille Pyhällönpuistoon tulevaan yhteisölliseen taideteoksen tekemiseen. Pajassa 200 ensimmäistä pääsee piirtämään ja muovaamaan eliöitä, joiden pohjalta taiteilijat Toua Heinonen ja Julia Kukkonen muotoilevat päätepysäkin yhteyteen toteutuvat eliöveistokset. Kyseessä on yhteisötaideteoksen ensimmäinen työpaja, muut työpajat toteutetaan syksyn aikana Lentävänniemessä. Tampereen Ratikka tiedottaa syksyn työpajoista tarkemmin kesällä.

Ratikkajuhlan kanssa samaan aikaan vietetään perinteistä Puistofiestaa


Tapahtumakävijöillä on mahdollista osallistua kahteen tapahtumaan yhdellä kertaa, kun Ratikkajuhla järjestetään samanaikaisesti Tampereen kaupungin Puistofiestan kanssa Hämeenpuistossa. Puistofiestassa kaupungin toimijat sekä tamperelaiset yritykset ja yhdistykset esittelevät toimintaansa omilla esittelypisteillään. Myös Puistofiestan toimesta on luvassa myös esityksiä. Puistofiesta aloittaa klo 11 ja Ratikkajuhla liittyy seuraan tuntia myöhemmin. Molemmat tapahtumat päättyvät klo 16.

– Uskon, että voimamme yhdistämällä saamme aikaan mahtavan Ratikkajuhlan ja entistä upeamman Puistofiestan, joissa kävijöille on luvassa monipuolista tekemistä ja katsomista. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää Hämeenpuiston Puistofiestaa hienosta yhteistyöstä tapahtumien järjestämisessä, sanoo Henna Puisto.

Lisätietoja: tampereenratikka.fi/ratikkajuhla/

Ratikka-juhla

Henna Puisto
viestintäsuunnittelija, vastaava tuottaja
Tampereen Raitiotie Oy
p. 040 513 9397
henna.puisto@tampereenraitiotie.fi

Pekka Sirviö
toimitusjohtaja
Tampereen Raitiotie Oy
p. 040 334 5798
pekka.sirvio@tampereenraitiotie.fi

Hämeenpuiston Puistofiesta

Jukka Tallgren
tapahtumatuottaja
Tampereen kaupunki
p. 044 502 7256
jukka.tallgren@tampere.fi

Hämeenpuiston puistofiesta – Tampereen kaupunki

Lue myös: