Santalahdessa järjestetään Tampereen Ratikan pelastusharjoitus tänään torstaina 3.8.

Santalahden raitiovaunupysäkin alueella järjestetään torstaina 3. elokuuta Tampereen Ratikan pelastusharjoitus. Harjoitus alkaa noin klo 9 ja kestää noin kaksi tuntia. Liikenteenohjaajat opastavat muita liikenteen käyttäjiä turvallisesti harjoitusalueen ohi harjoituksen aikana Rantatiellä.

Tampereen Ratikan pelastusharjoitus Santalahdessa 3.8.2023n
Tampereen Ratikan pelastusharjoitus Santalahdessa. Kuva: Wille Nyyssönen

Harjoitukseen osallistuu Tampereen Ratikan toimijoiden lisäksi Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköitä, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensihoito, Poliisi sekä Onnettomuustutkintakeskus.

Tampereen Ratikan pelastusharjoituksella harjoitellaan viranomaisten ja raitiotietoimijoiden yhteistoimintaa ja viestiliikennettä. Harjoituksesta saadaan arvokasta kokemusta onnettomuustilanteen hoidosta.

– Haluamme harjoitella onnettomuustilannetta aidossa toimintaympäristössä ja simuloida oikeaa tapahtumaa, jossa ajankohta ja yksityiskohdat eivät ole etukäteen viranomaisten tiedossa. Tämän vuoksi harjoituksesta ei ole voitu tiedottaa etukäteen. Pahoittelemme muulle liikenteelle aiheutuvaa väliaikaista haittaa, Tampereen Raitiotie Oy:n operatiivinen johtaja Jonna Anttila kertoo.

Harjoituksessa simuloidaan tilannetta, jossa henkilö on jäänyt raitiovaunun alle sekä tilannetta, jossa henkilö on päätynyt vaunun katolle. Simulaatiossa harjoitellaan henkilön pelastamista sekä toimijoiden yhteistoimintaa niin pelastus- ja onnettomuustutkinnan kuin matkustaja- ja liikenneviestinnän osalta.

Lisätietoa:

Jonna Anttila
Operatiivinen johtaja
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 777 2692
jonna.anttila@tampereenraitiotie.fi

Lue lisää: