Tampereen Ratikan Pirkkala-Linnainmaa -allianssi tekee itsenäisyyspäivänä 6.12. pohjatutkimuksia Hatanpään valtatiellä

Tampereen Ratikan Pirkkala-Linnainmaa -allianssi tekee kairaus- ja pohjatutkimuksia keskiviikkona 6.12.2023. Hatanpään valtatiellä Viinikan jätevedenpuhdistamon läheisyydessä. Töitä tehdään klo 7.00–18.00.

Ratikka Hatanpäällä, Hatanpään valtatie pohjoiseen
Ratikka Hatanpään valtatiellä (pohjoiseen). Kuva: Seudullinen raitiotien yleissuunnitelma ja MY Arkkitehdit

Pohjatutkimuksia suorittavat Pirkkala-Linnainmaa-allianssin suunnitteluyritykset Sweco Finland Oy ja AFRY Finland Oy.  Lisäksi pohjatutkimuksia voidaan tehdä eri alihankkijoiden ja esimerkiksi Tampereen Infran toimesta.  

Työt pyritään tekemään niin, että niistä ei pääsääntöisesti aiheudu liikennevaikutuksia. Tarvittaessa käytetään liikenteenohjauskalustoa tai liikenteenohjaajia. Kairauksilla ja tutkauksilla selvitetään maaperän rakennetta ja ominaisuuksia.

Tampereen raitiotien Pirkkala-Linnainmaa-osuuden suunnittelua varten tehdään maaperän pohja- ja kairaustutkimuksia pistemäisesti sekä maastomittauksia koko suunnittelualueella eli Tays–Linnainmaa-osuudella sekä Hatanpään valtatien ja Pirkkalan Suupan välillä. Tutkimuksia tehdään hankkeen vuoden mittaisen kehitysvaiheen ajan tarpeen mukaan aina ensi vuoden lokakuulle saakka.

Tampereen Ratikan Pirkkala-Linnainmaa -allianssin kehitysvaihe käynnistyi tämän vuoden lokakuun alussa. Tavoitteena on, että vuoden kuluttua, lokakuussa 2024, Tampereen ja Pirkkalan valtuustot voivat päättää allianssin toteutussuunnittelun tulosten perusteella raitiotien rakentamisesta, rakentamisen laajuudesta ja mahdollisesta raitiotieradan vaiheittain toteuttamisesta.

Lisätietoja:

Työmaajärjestelyjen yhteyshenkilö
Juuso Aaltonen
Tampereen Ratikan Pirkkala-Linnainmaa -allianssi
puh. 040 661 5798

Lue myös: