Tampereen Ratikan kahdeskymmenes vaunu saapuu torstaina

Tampereen Ratikan kahdeskymmenes vaunu saapuu torstaina

Tampereelle saapuu kahdeskymmenes raitiovaunu torstaina 16. syyskuuta. Nyt saapuva vaunu on viimeinen raitiotien osalle 1 tilattu Tampereen Ratikka.

Lajinsa ensimmäinen Ratikka saapui Tampereelle 23. toukokuuta 2020 osittain keskeneräisenä. Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Raitiotie Oy

Kahdeskymmenes Ratikka saadaan Tampereelle torstai-iltana ja sen purku raiteelle tehdään perjantaina. Vaunu tullaan näkemään liikenteessä ensi viikosta lähtien. Tampereen raitiotien osalle 1 oli alun perin tilattu 19 raitiovaunua, mutta kahdeskymmenes vaunu on päätetty rakentaa varaosiksi tarkoitetuista osista.

Tampereelle on odotettavissa syksyn aikana vielä yksi vaunutoimitus, kun lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikka palaa takaisin kotipesään. Tampereelle osittain keskeneräisenä viime vuoden toukokuussa saapunut Tampereen Ratikka palautettiin viime vuoden marraskuussa takaisin tehtaalle varusteltavaksi ja se saadaan takaisin syksyllä. Vaunu tulee toimimaan sekä liikennöinnissä että testiratikkana.

– Tampereen Ratikan liikennöinnissä on käytössä säännöllisesti 15 raitiovaunua. Varavaunuja tarvitaan liikennöinnin sujuvuuden takaamiseksi. Lisäksi on hienoa, että voimme varata osan lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikan normaalista liikennöintiajasta raitiotiejärjestelmässä tehtävään testaamiseen, Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kertoo.

Tampereen Ratikat valmistetaan Kajaanissa, Škoda Transtech Oy:n Otanmäen tehtaalla. Tampereen Ratikka on tähän mennessä kooltaan suurin Pohjoismaissa valmistettu raitiovaunu.

Lisätietoja:

Kalustopäällikkö Ali Huttunen
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 866 3800
ali.huttuinen@tampereenraitiotie.fi

Toimitusjohtaja Pekka Sirviö
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikan liikennöinnin ensimmäinen kuukausi näkyy kasvuna joukkoliikenteen matkustajamäärissä – Ota haltuun Ratikka-arjen perusasiat

Tampereen Ratikan yhdeksästoista vaunu saapuu keskiviikkona