Tampereen Ratikan yhdeksästoista vaunu saapuu keskiviikkona

Tampereen Ratikan yhdeksästoista vaunu saapuu keskiviikkona

Tampereelle saapuu yhdeksästoista Ratikka keskiviikkoiltana 4. elokuuta. Tampereelle saadaan raitiotien osalle 1 yhteensä 20 raitiovaunua.  

Tampereen toinen Ratikka saapuu varikolle
Kuvassa Tampereen raitiovaunuvarikolle saapuu vaunu numero 2. Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Ratikka

Tampereelle saadaan keskiviikkona 4.8. yhdeksästoista raitiovaunu. Sen purku raiteelle tehdään torstaina ja vaunu otetaan matkustajaliikenteen käyttöön heti ensi viikon alusta, eli liikennöinnin aloittamisesta lähtien.

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta. Silloin käytössä on 18 raitiovaunua. Raitiotien osalla 1 tulee liikennöimään yhteensä 20 raitiovaunua.

Tampereelle oli määrä saada alun perin 19 raitiovaunua, mutta kahdeskymmenes vaunu on päätetty rakentaa varaosiksi tarkoitetuista osista. 20. vaunun on määrä saapua Tampereelle syyskuun alussa. Tampereelle osittain keskeneräisenä saapunut lajinsa ensimmäinen Ratikka lähetettiin koeajojen jälkeen Skoda Transtechin Otanmäen tehtaalle varusteltavaksi viime vuoden marraskuussa. Vaunu tuotiin Tampereelle keskeneräisenä, jotta vaunun lopulliset säädöt ja käyttöönotto päästiin tekemään vahingoittamatta sen sisustusta. Vaunu palaa Tampereelle varustelusta 20. vaunun jälkeen syys-lokakuussa. Lajinsa ensimmäinen Ratikka tulee toimimaan sekä liikennöinnissä että testiratikkana.

– Vaunujen käyttöönotto on sujunut hyvin ja koeajojen ansiosta niihin on päästy tekemään tarvittavia säätöjä ennen liikennöinnin aloittamista. Testauksen näkökulmasta olemme olleet onnekkaita esimerkiksi sen suhteen, että koeajoja on voitu suorittaa ääriolosuhteissa: niin kovassa pakkasessa kuin helteessäkin. Tampereen Ratikat ovat kaikin puolin valmiita liikennöinnin aloittamiseen, Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kertoo.

 

Lisätietoa:

Ali Huttunen
Kalustopäällikkö
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 866 3800
ali.huttunen@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikka-juhlaa vietetään verkossa 8. elokuuta – Jugendtorin yleisötapahtuma on peruttu koronatilanteen vuoksi