Vastaa kyselyyn raitiotien laajentamisen linjausvaihtoehdoista Tampereen seudulla

Vastaa kyselyyn raitiotien laajentamisen linjausvaihtoehdoista Tampereen seudulla

Nyt kannattaa tutustua Tampereen raitiotien laajentamisen linjausvaihtoehtoihin ja kertoa näkemyksensä niistä vastaamalla kyselyyn Seuturatikka.fi -nettisivuilla. Seuturatikan eli Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnittelussa tarkastellaan raitiotien laajentamista Tampereelta Pirkkalan, Kangasalan Lamminrahkan ja Saarenmaan sekä Ylöjärven suuntiin.

Raitiotien laajentamisesta on esitetty alustavia linjausvaihtoehtoja kaikilla neljällä ratasuunnalla. Linjausvaihtoehtoja voi tarkastella Seuturatikka.fi-sivuilla ja kommentoida kaikille avoimessa kyselyssä, joka on avoinna 6.10.2019 asti.

– Parhaillaan rakenteilla olevan raitiotieradan reiteistä Tampereen kaupunginvaltuusto teki päätökset vuosina 2013-2014. Nyt tehtävässä raitiotien seudullisessa yleissuunnitelmassa aikataulutavoitteena on, että päätökset tulevaisuuden raitiotielinjojen varausten sijainnista tehdään neljän kunnan valtuustoissa syksyllä 2020. Tänä vuonna on jo tavoitteena tehdä esikarsintaa reittivaihtoehtojen suhteen. Nyt on oikea aika vaikuttaa raitiotien tulevaisuuden reittivarausten suunnitteluun, kannustaa projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen Tampereen kaupungilta.

Seudullisen raitiotien linjausvaihtoehtoja vertaillaan ja niiden vaikutuksia arvioidaan, jotta kuntien valtuustot voivat tehdä päätöksiä ratalinjauksista suunnillaan. Tavoitteena on määritellä aluevaraukset, jotka mahdollistavat Tampereen raitiotiejärjestelmän laajentamisen tulevaisuudessa.

Seuturatikka.fi-sivuille on koottu tietoa raitiotien seudullisesta yleissuunnitteluhankkeesta. Sivuja täydennetään ja päivitetään hankkeen aikana. Seuturatikan sivuilla tiedotetaan myös hankkeen osallistumismahdollisuuksista. Sivuilla voi ilmoittautua hankkeen postituslistalle, jolloin saa sähköpostitse tietoa hankkeeseen liittyvistä tapahtumista ja sivujen päivityksistä.

www.seuturatikka.fi

Suora linkki kyselyyn:
https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/4cb4d565-a783-492b-af93-78d50137a39c?displayId=Fin1831183

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, raitiotien kehitysohjelma
Projektijohtaja
Ville-Mikael Tuominen
puh. 050 343 0700
Ville-Mikael.Tuominen@tampere.fi

Kangasalan kaupunki
Rakennuspäällikkö
Merja Saarilahti
puh. 050 550 9062
merja.saarilahti@kangasala.fi

Pirkkalan kunta
Yhdyskuntajohtaja
Jouni Korhonen
puh. 050 512 3981
jouni.korhonen@pirkkala.fi

Ylöjärven kaupunki
Kaupunginarkkitehti
Timo Rysä
puh. 040 133 4800
timo.rysa@ylojarvi.fi