Visa, Tellervo, Ritva ja 17 muuta Ratikkaa – Äänestä Tampereen Ratikan vaunuille nimet

Visa, Tellervo, Ritva ja 17 muuta Ratikkaa – Äänestä Tampereen Ratikan vaunuille nimet

Tampereen Ratikka on ainutlaatuinen vaunujen nimiä myöten. Tampereen raitiovaunut on päätetty nimetä niiden saapumispäivänä kalenterista löytyvien nimien perusteella. Osa vaunuista saa valmiiksi nimen ja osan nimistä saa äänestää yleisö. Äänestys tapahtuu Tampereen Ratikan verkkosivuilla. Lajinsa ensimmäisen Ratikan nimi valitaan 8.8. Ratikka-juhlan yhteydessä. Valitut nimet julkaistaan juhlassa. Ratikantekijät saavat äänestää nimet 19. ja 20. vaunulle.

Tampereen Ratikka Sorin aukion pysäkillä
Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Raitiotie Oy

Millä nimillä Tampereen raitiovaunut tunnetaan jatkossa? Yleisö saa äänestää nimet kahdelletoista Ratikalle. Raitiovaunut erottaa toisistaan tällä hetkellä sarjanumeroiden perusteella. Sarjanumerot ovat muotoa TRO01. TRO lyhenne tulee vaunut omistavan Tampereen Raitiotie Oy:n mukaan.

– Tampereen Ratikka on tehty vahvasti yhdessä tamperelaisten kanssa – ihmiset ovat päässeet vaikuttamaan sen väriin, kuosisuunnittelijan valintaan, kuuluttajaääneen ja toiminnallisuuteen erilaisten katselmusten ja testimatkojen perusteella. Mielestämme vaunujen nimeäminen puolueettomasti sen perusteella, minä päivänä ne ovat meille saapuneet, sopii hyvin Tampereen Ratikkaan. Toivomme, että ihmiset innostuvat valitsemaan suosikkinsa nimiehdokkaista, Tampereen Raitiotie Oy:n viestinnän asiantuntija Sari Mäkelä selventää.

Tampereelle saapuu raitiotien osalle 1 yhteensä 20 raitiovaunua. Yleisö pääsee äänestämään nyt kahdelletoista vaunulle nimet 32 nimen joukosta. Lajinsa ensimmäisen Tampereen Ratikan nimeä päästään äänestämään Ratikka-juhlan yhteydessä sunnuntaina 8.8. Vaunut 6 (Visa), 10 (Tellervo) ja 13-15 (Ritva, Ensio ja Urho) saavat nimet automaattisesti, sillä niiden saapumispäivänä on vain yksi nimi tarjolla.

Lisäksi Ratikantekijät pääsevät äänestämään nimet vaunuille 19 ja 20. Niiden nimet julkistetaan vaunujen saapumisen jälkeen.

Äänestys on auki Tampereen Ratikan sivuilla osoitteessa www.tampereenratikka.fi/aanestys. Äänestysaika päättyy keskiviikkona 4.8. klo 16.00. Nimet julkaistaan Ratikka-juhlassa, jota vietetään verkkotapahtumana sunnuntaina 8.8. klo 12-13.30 osoitteessa http://live.tampereenratikka.fi. Nimet teipataan raitiovaunuihin raitiovaunujen ikkunoissa nähtävällä Hervanta-fontilla Ratikka-juhlan jälkeisellä viikolla.

Lisätietoja:

Äänestä nimiä osoitteessa www.tampereenratikka.fi/aanestys

Sari Mäkelä
Viestinnän asiantuntija
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 800 4202
sari.makela@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikka-juhlaa vietetään verkossa 8. elokuuta – Jugendtorin yleisötapahtuma on peruttu koronatilanteen vuoksi

Tampereen Ratikan kuulutusääni on valittu yleisöäänestyksellä – Voittaja sai lähes 13000 ääntä