VR rekrytoi: Raitiovaununkuljettajia Tampereen Ratikkaan

Haluatko työskennellä takuulla ainutlaatuisessa työympäristössä keskellä kaupunkia? Raitiovaununkuljettajana pääset tekemään merkityksellistä työtä ja olet mahdollistamassa ilmastoystävällisemmän tavan liikkua ja liikuttaa kaupunkilaisia arjen matkoillaan. 

Raitiovaunun liikennöinnistä vastaava VR hakee uusia raitiovaununkuljettajia liittymään Ratikkaa liikuttavaan porukkaan.  Noin 6 kuukautta kestävä oppisopimuskoulutus alkaa helmikuussa.

Tampereen Ratikan raitiovaununkuljettajia

Liikennöinti laajenee tammikuulla 2025, joten haemme VR:lle tulevia Tampereen Ratikan RAITIOVAUNUNKULJETTAJIA helmikuulla 2024 alkavaan n. 6 kk:n pituiseen oppisopimuskoulutukseen, jonka jälkeen koulutuksen hyväksytysti suorittaneille tarjoamme mahdollisuuden kokoaikaiseen ja toistaiseksi voimassa olevaan työsopimukseen.  

VR huolehtii Tampereen Ratikan sujuvasta liikennöinnistä osana Tampereen Ratikan liikennöintiallianssia. Raitiovaununkuljettajana olet osa VR Kaupunkiliikennettä, joka huolehtii Tampereen Ratikan lisäksi myös bussiliikenteestä mm. Tampereella ja pääkaupunkiseudulla yhdessä muiden liikennöitsijöiden kanssa.

Raitiovaununkuljettajana tehtäviisi kuuluu Tampereen Ratikan ajaminen. Tampereen Ratikka on osa Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen palvelua ja Sinä vastaat matkustajien turvallisuudesta ja palvelusta sekä raitiovaunun kuljettamisesta turvallisesti, täsmällisesti ja mukavasti, aikataulun mukaan.  

Sinulla on:

  • tieliikenteen ajokortti (vähintään B)
  • toisen asteen koulutus (ammattitutkinto tai ylioppilastutkinto)
  • kykyä ja taitoa turvalliseen ja täsmälliseen ajamiseen
  • mahdollisuus ja soveltuvuus epäsäännölliseen vuorotyöhön
  • asiakaspalveluhenkisyyttä
  • hyvä suomen kielen taito
  • raideliikenteen kuljettajilta edellytettävä terveydellinen soveltuvuus (TRAFICOM/81078/03.04.02.01/2019)

Kiinnostuitko?

Hienoa! Jätä hakemus 15.10. mennessä oheisen linkin kautta. Kaikki hakemukset käsitellään rekrytointijärjestelmän kautta. 

Kaipaatko lisätietoa? 

Lue lisää Tampereen Ratikan rekrysivulta >>

Jos jotain jäi vielä mielen päälle, voit kysyä lisätietoa: operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala sähköpostitse vesa.rauhala@vr.fi tai puhelimitse 040 8630 256. 

VR liikennöi Tampereen Ratikkaa osana liikennöintiallianssia

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse, Tampereen Raitiotie Oy ja VR muodostavat liikennöintiallianssin, joka on suunnitellut ja toteuttanut yhdessä Ratikan 9.8.2021 käynnistyneen liikennöinnin. 

Työnantajasi on VR Yhtymä Oyj ja työskentelet VR:n kaupunkiliikenteen organisaatiossa. Kaupunkiliikenteeseen kuuluu Tampereen Ratikan lisäksi bussiyhtiö Pohjolan Liikenne. Olemme osa VR-konsernia.

Raitiovaununkuljettajat ovat Tampereen Ratikka -perheen jäseniä. Tampereen Ratikka -perhe muodostuu VR:n kaupunkiliikenteen/Tampereen Ratikka, Tampereen Raitiotie Oy:n, Nyssen, Tampereen Ratikan liikennöintiallianssin ja kunnossapitoallianssin, kaluston kunnossapidon sekä Tampereen Ratikan suunnittelu- ja rakentamisallianssien henkilöstöstä.

VR Group on monipuolinen, ilmastoystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9500 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa ja Ruotsissa. Tampereen Ratikan liikennöinti on osa VR Groupin toimintaa.  Ratikassa työskentelee tällä hetkellä noin sata raitiotieliikenteen ammattilaista.

Lue myös: