Tampereen Ratikka siirtyy Nyssen kanssa kesäaikaan – Ratikkalinja 3 liikennöi entistä tiuhempaan

Tampereen Ratikka siirtyy Nyssen kanssa kesäaikaan – Ratikkalinja 3 liikennöi entistä tiuhempaan

Kesä tuo Tampereen seudun joukkoliikenteeseen merkittäviä muutoksia. Uusi linjasto 2021 otetaan kokonaisuudessaan käyttöön 9. elokuuta, kun Ratikan liikennöinti alkaa, mutta osa linjaston muutoksista astuu voimaan jo 7. kesäkuuta. Ratikan osalta kesäkuussa voimaan tulevat muutokset tarkoittavat sitä, että linjan 3 koeliikenteen liikennöintiajat laajenevat; Ratikka liikkuu Pyynikintorin ja Hervannan välillä arkisin klo 7-20.

Tampereen Ratikka Hämeensillalla
Kuva: Tampereen Raitiotie Oy/ Pasi Tiitola

Tampereen Ratikan koeliikenne on ollut käynnissä toukokuun 10. päivästä lähtien linjalle 3. Ensimmäisten kahden viikon aikana koeliikenteen matkustajamäärää rajoitettiin koronan vuoksi edellyttämällä ennakkoilmoittautuminen, mutta sen jälkeen kyytiin on päässyt avoimesti. Kesäkuun 7. päivästä alkaen kyytiin pääsee kaikilta ratikkalinja 3:n pysäkeiltä maanantaista perjantaihin klo 7-20. Ratikka liikkuu koeliikenteen aikana 15 minuutin vuoroväleillä. Tarkemmat Ratikan koeliikenteen aikataulut näkee Nyssen reittioppaasta https://reittiopas.tampere.fi/. Kun liikennöinti alkaa 9. elokuuta, Ratikka liikkuu sekä linjalla 3 että linjalla 1 Taysin alueelta Sorin aukiolle. Silloin ajetaan päivittäin 7,5 minuutin vuorovälein.

Ratikan kyytiin pääsee Nysse-matkakortilla, ostamalla lipun Nysse Mobiili -sovelluksen kautta tai maksamalla matkan Ratikassa lähimaksulla. Koeliikennettä ajavan Ratikan tunnistaa linjakilvestä, jossa lukee linjatunnus 3. Ratikat liikkuvat edelleen myös opetusajoissa eikä niihin vuoroihin oteta matkustajia. Sellaisten vuorojen linjakilvissä lukee esimerkiksi koeajo tai opetusajo.

Kesäkuun 7. päivään mennessä myös kaikki linja 3:n pysäkkikatokset ovat valmiita.

– Olemme tyytyväisiä hankkeemme hienosta etenemisestä sekä siitä, että pääsemme tarjoamaan matkustajille vielä laajempaa mahdollisuutta tutustua Ratikalla liikkumiseen ennen varsinaisen liikennöinnin aloittamista. Pysäkkikatosten valmistuminen on myös meille tärkeä etappi. Pysäkkikatokset ovat uniikkeja ja osalle pysäkeistä tulee myös taidetta, joten niidenkin toteutus on ollut vaativa projekti. Tiedotamme pysäkkien taideteoksista vielä erikseen, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö selventää.

Tampereen Ratikka on osa Nyssen tuoteperhettä. Nysse vastaa Ratikan lipuista, reiteistä ja aikatauluista sekä asiakaspalvelusta. Ratikan koeliikenteestä voi lähettää palautetta Nyssen palautekanavien kautta. Tampereen Ratikan liikennöintiallianssi kerää koeliikenteen aikana matkustuskokemuksesta tietoa myös havainnoiden.

– Avoin koeliikenne on sujunut oikein mallikkaasti odotustemme mukaisesti. Olemme saaneet matkustajilta valtavasti positiivista palautetta mm. vaunujen mukavuudesta ja tasaisesta kyydistä. Koska olemme vielä koeliikennevaiheessa, toivomme asiakkailta myös kehitysideoita, jotta voimme vielä jalostaa palvelua. Otamme kiitollisena tällaiset palautteet vastaan. Yksi nimetty kehityskohde on esimerkiksi automaattikuulutusten äänentaso, jota tullaan vielä säätämään saamamme palautteen perusteella, Nyssen asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen kertoo.

Ratikalla matkustamisesta ja ratikkakaupungin liikennesäännöistä saa lisätietoa Nyssen ja Tampereen Ratikan kanavista. Lisätietoa on toimitettu myös kaikkiin tamperelaisiin kotitalouksiin suorajakeluna. Suorajakeluun voi tutustua myös Tampereen Ratikan verkkosivuilla tai sen voi käydä noutamassa Frenckellin joukkoliikenteen asiakaspalvelupisteeltä.

Lisätietoja:

Riikka Salkonen
Asiakkuuspäällikkö
Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse
puh. 040 806 2123
riikka.salkonen@tampere.fi

Pekka Sirviö
Toimitusjohtaja
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 040 334 5798
pekka.sirvio@tampereenraitiotie.fi

Lue myös:

Tampereen Ratikka siirtyy maanantaina avoimeen koeliikenteeseen – Kyytiin pääsee jatkossa ilman ennakkoilmoittautumista

Räiskyvän värikäs taideteos valmistui Pyynikintorille – Tampereen Ratikan taidepysäkki herättää huomiota