Hervannan kampus – Suovillat

Valaisintaideteos Suovillat on arkkitehti- ja kuvataiteen opiskelijoille suunnatun ideakilpailun voittajien Olli Laineen ja Atso Airolan näkemys arjen ja luonnon syklisyydestä.

Teoksen sijainti: Hervannan kampuksen pysäkki
Teoksen toteutus: Valaisintaideteos
Taiteilijat: Olli Laine ja Atso Airola
Teos valmistunut 12/2021

Valaisintaideteos Suovillat on arkkitehti- ja kuvataiteen opiskelijoille suunnatun ideakilpailun voittajien Olli Laineen ja Atso Airolan teos. Se muodostuu suurista kukkia muistuttavien valaisinten ryhmistä. Pimeän aikaan kukat valaisevat pysäkkiympäristöä ratikan kulkemisen mukaan ja yllättävät ja ilahduttavat ohikulkijoita ja ratikkamatkustajia.

Taiteilijoiden mukaan kukkien muoto on saanut vaikutteita Hervannan kosteikkojen valkoisena kukkivista suovilloista. Kaupunkikuvassa teknologiaa hyödyntävät valaisinkukat ilmentävät sekä luonnon että teknologian merkitystä osana Hervannan identiteettiä.

”Syttyvät ja sammuvat kukat liittävät teoksen havainnoijan osaksi ratikkaliikenteen sykliä. Tarkoitus on herättää ajatuksia siitä, miten tulkitsemme ympäristöämme ja miten havaintomme siitä liittävät meidät osaksi luonnon ja arjen kiertoa”, Laine ja Airola kuvaavat.

Kuuntele ääniselostus

Sijainti kartalla